Hvordan går det an???

På adresseavisas nettavis kan man lese følgende i dag.

Stengte dyrebutikken men lot dyra bli igjen

En dyrebutikk i Halmstad i Sverige stengte dørene for et halvt år siden, men eieren lot dyra bli igjen i lokalene.

En vannlekkasje i bygningen fikk torsdag politiet til å ta seg inn i den stengte butikken, og der ble de møtt av et yrende liv, skriver Hallandsposten.

Fugler fløy omkring i lokalet, en skilpadde tasset rundt, i akvariene var det fisk og i krokene var det kakerlakker.

Flere dyr lå også døde på gulvet, og politiet spør seg nå om hvor lenge de gjenlevende dyra hadde måttet klart seg på egen hånd. Dyrebutikken ble stengt i oktober og det er uklart om noen har gitt dyrene mat etter den tid. (©NTB)

Jeg har alltid vært glad i dyr. Som en følge av dette er jeg mangeårig medlem i Dyrebeskyttelsen. Og jeg stopper aldri å la meg overraske over hva folk kan finne på å gjøre mot forsvarsløse dyr. Når jeg leser slik blir jeg både lei meg og sint.
Det er for meg vanskelig å fortså at enkelte mennesker er helt uten empati og ansvarsfølelse i forhold til dyr som er avhengig av dem.

For å understreke mine føleser for dyr vil jeg fortelle en historie min farmor fortalte meg for noen år siden. Hun hadde et middagsservice med motiv fra engelsk revejakt. Da jeg var liten pike nektet jeg å spise av disse tallerknene og hun måtte finne noe annet til meg. Hun moret seg stort over dette, men jeg kunne ikke spise på en tallerken med et slikt for meg grotesk motiv. Nå var vel både tallerkenene og motivet helt uproblematisk for alle andre, men jeg greide ikke å svelge maten når jeg tenkte på den stakkar reven som sprang for livet med alle odds i mot seg.

Nå har vi hunden Terry som i noen kretser går under navnet bortskjemten. Og som tidligere sagt han har ikke skjemt seg bort selv. Men snill som dagen er lang det er han og til stor glede for sine tilbedene samboere. Når vi kjøper et dyr tar vi på oss en stor forpliktelse. De krever mye, men gir mere tilbake. Jeg blir fysisk syk når jeg ser dyremishandling…

3 kommentarer
  1. Fatter ikke, noen mennester har ikke empati med dyr. Jeg orker ikke å lese om dette jeg, det går så innpå meg at jeg blir helt dårlig…

  2. Jeg støtter deg helt og jeg kan ikke bare begripe hva som foregår i hodene på slike folk. Men får håpe dette er straffbart i Sverige, i Norge så blir jo alle slike ting henlagt. slik som han som drepte en katt fordi den hadde tisset på motorsykkelen hans. Skrudde mennesker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg