Man skal være…

Man skal være – tror jeg visst –
realist,
men på ingen måte fatalist,
og i grunnen optimist,
samt fremfor alt og først og sist
idealist.

Lørdag er det 1. mai, en dag som betyr mye for mange, en dag hvor vi går ut i gatene stolte og ranke med våre faner og flagg og viser verden hvem vi er og hva vi tror på . Vi vil mye, vi vil ha et samfunn som tar vare på oss når vi trenger det, vi vil miljøvern, vi vil ha trygge gode arbeidsplasser med sikkerhet for inntekt og trivsel, vi vil solidaritet, et av språkets vakreste ord, vi vil likestilling for alle, vi vil ha meningsfull fritid og kultruropplevelser. Og ikke minst vi vil kjempe sammen for å oppnå dette, hand i hand i en lang sterk lenke som ikke kan brytes.

En viktig dag?

Mange sier at dagen har utspilt sin rolle, jeg for min del har sett såpass av arbeidslivet, har levd lenge nok til å vite at alle disse tingene må forsvares hver dag. Så for meg er 1. mai en viktig dag.

Med ditt savn og med din lykke,
med ditt håp og med din tro
skal du på det jevne bygge
opp til stjernene en bro!

5 kommentarer
  1. For meg har 1 mai flere betydninger.1 Mai for 41 år siden kom min far med meg min søster og bror til norge,vi skulle begynne et nytt liv i ett nytt land med en ny mor.
   Jeg har hatt det godt i norge og kunne ikke tenke meg å flytte tilbake til fødelandet mitt Amerika,jeg er glad i stemora mi,men eg savner min biologiske mor som eg fikk kontakt med som 19 åring.1Mai for meg er full av følelser på godt og vont

  2. Veldig god skrevet. Selv om mitt politiske syn ligger mer til høyre enn til venstre synes jeg denne dagen er viktig. Er vokst opp i en arbeiderfamilie og i en av de rødeste kommunene i Norge og har lært mye om betydningen av denne dagen. Forstatt en viktig dag, og minner om at generasjonene før oss kjempet for det vi har i dag.

  3. Åhhh… vi er sååå forskjellige på dette! 🙂
   De fleste vil sikkert ha det du skriver om, men det er så mange forskjellige måter å komme i disse målene på.. ! – og alt er jo ikke bare “vil ha”, men fordrer høy egeninnsats, pågangsmot og ikke bare krav krav krav og andres penger! 🙂
   Apropos dikt…
   Jeg skrev et dikt en gang, som kan passe for min opplevelse av 1. mai …
   Her er det! 🙂
   —–
   De skriker
   og bærer faner med sterke farger og sinte ord
   kåte på fellesskapets makt
   og sinte fordi det er andre som har den

   Viktige saker
   kjemper de for
   og mener at de vet det beste

   Jeg stenger av TVn
   og lukker døren for dem som har tid
   til å bære fargede laken

   Men, GOD 1. mai til deg og dine 🙂
   klem 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg