Sykmeldte latsabber…..

Under debatten om sykefraværet kommer det frem mange rare utsagn. Folk er overbevist om at naboen eller kollegean  er en latsabb når han er sykemeldt. Noen har sett han gjøre både det ene og det andre som han helt sikkert ikke ville klart om han var syk. Mange prosent av Norges befolkning tror folk utnytter vår gode sykelønnsordning. Selv kjenner jeg disse utsagnene som en ekstra belastning nå som jeg går sykmeldt. 

Ikke alle sykdommer kan sees, for eksempel kan være psykisk eller annet som folk ikke ønsker å utbasere for andre. Mistenkeliggørelsen kan bli tung å bære i en tid som er tung fra før. 

Kanskje er det slik at veien til egenmelding eller sykemelding ikke er så lang for noen, men jeg ville ikke beskyldt noen uten å vite helt sikkert at slik er det og det kan jeg faktisk aldri være. Sykelønnsordningen er i stor grad basert på tillit. Kan vi ikke da prøve å ha den tilliten og så ser vi på andre virkemidler for å få ned sykefraværet. Dagens stadige krav til bedre prestasjoner, tidsmåling, mistenkeliggjøring er i hvert fall ingen faktor for å bedre situasjonen. Å ikke minst rekke ut en hånd til de som sliter….i stedet for å legge sten til byrden.

3 kommentarer
  1. Enig med dere begge…og Janteloven er stygg. Bygdedyret har jeg selv opplevd, så den norske misunnelsen er fortsatt den største folkesykdommen.
   Jeg har gått arbeidsledig i snart et år, men jeg bryr meg ikke om hva andre mener og sier. Vet selv at jeg søker jobber og tar de strøjobbene jeg får… At jeg går hjemme i måneder ad gangen, og sitter på verandaen i sola om sommer`n, mens naboene kommer slitne fra jobb….det bryr jeg meg ikke om lenger. Tror de har det verre enn meg 🙂

  2. Der traff du spikern på hodet, Siv!
   Her i Sverige kaller politikerne de som er sykmeldte eller arbeidslöse för fuskere/latsabber også. Egentlig har jeg slutta å bli opprört, men det er jo dumt det også.
   Önsker deg i alle fall god bedring!
   Klem fra sjuklingan/latsabban i Östersund…;-)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg