Slik trodde de fremtiden ville bli!

I morgen går 2007 over i historien, og inn døren kommer framtiden i form av et flunkende nytt 2008. Hva det nye året vil bringe av tekniske nyvinninger og vitenskapelige oppdagelser vet vi ikke før vi igjen står på terskelen til et nytt år og skuer bakover.

For slik er det med framtiden. Den er ikke så lett å si noe om før vi har den bak oss. Syv år uti det nye millenniet har vi sett lite til de rullende fortauene og hushjelprobotene vi for noen tiårsiden trodde skulle dominere vår hverdag.

Ei heller har vi sett de undersjøiske byene, de flygende bilene eller måneheisen som skulle kunne bringe oss dødelige jordboere opp i verdensrommet på null komma niks.

Til gjengjeld har framtiden gitt oss både internett, mobiltelefon og minnebrikker som kan lagre hele bokhyllen din. I tillegg har årenes gang så snilt utryddet flere sykdommer som tidligere tok livet av millioner av mennesker.

Store luftskip vil frakte passasjerer over lange distanser. Illustrasjon fra et fransk postkort fra 1910.

Den tyske sjokoladeprodusenten Hildebrands lagde flere postkort hvor de så for seg år 2000. Blant annet så de for seg at rullefortauet ville bli vanlig i år 2000.

I år 2000 vil det være vanlig å reise til Nordpolen i luftskip for å tilbrine sommeren der.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg