Vanskelig valg!!!

En represenant fra Fremskrittspartiet gikk nylig ut i et leserinnlegg og tok til ordet for at man burde velge bort foster som ikke var frisk, for eksempel downs syndrom. Begrunnelsen var blandt annet samfunnsøkonomiske hensyn. Nå har heldigvis både Fremskrittspartiets leder Siv Jensen og forfatteren selv i ettertid gått ut å beklaget saken.
Men det bør få mange til å tenke litt gjennom ting. Jeg har selv hatt en med et stort handikapp i livet mitt. Han var ikke av dem som dro for store veksler på samfunnet. Men om han gjorde det måtte det være greit. At det kan være et vanskelig valg for foreldre om de skal føde barn med store handikapp, kan jeg forstå, men samfunns-økonimiske hensyn bør ikke være en av argumentene for å velge bort. 

Mange av oss som har vært rundt mennesker med handikapp har ikke følt det som noen belastning, tvert i mot  føler vi oss velsignet. Vi lærer mye om å ta hensyn, vi lærer mye om å slippe mennesker inn i livet ditt og glede deg over dem og det de gir og det de tar. For meg ville det være et mye vanskeligere valg dersom jeg fikk vite at det var snakk om livskvaliteten til barnet. Men barn med Downs syndrom og andre handikapp har vi plass til i livet og i hjertene våre.

I går så jeg et program på TV Norge som heter "fordi du fortjener det" her skulle familie og venner hedre en person som stilte opp for andre. I dette tilfelle en dame som alltid stilte opp for andre. Det var en fin dame som hadde evnen til å "slippe andre inn".  I gode og dårlige tider stilte hun opp som best hun kunne. Jeg likte programmet fordi det rettet fokus på noe som er viktig og riktig, nemlig hvordan vi burde være mot hverandre. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg